Ponta: Pro România va merge la PES sau la grupul lui Macron

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta

Pro România, cu viitorii europarlamentari, va merge fie în grupul socialiștilor europeni, din care face parte acum PSD, fie în grupul care se formează în această perioadă în jurul lui Emmanuel Macron, președintele Franței. Anunțul a fost făcut miercuri seară de Victor Ponta, la Digi24. 

În viitorul Parlament European, din fericire, majoritatea va rămâne la cele trei familii politice – Popularii Europeni, Social-Democrații și ALDE. PNL-ul, bravo lor, și-au făcut o relație foarte bună în cadrul PPE, au suportul lor, au un cuvânt de spus. La Social-Democrați eu vorbesc cu domnul Timmermans: PSD-ul este oaia neagră. La ALDE, știți foarte bine, ALDE Europa nu mai vrea ALDE România, probabil se va duce USR acolo. Deciziile le vor lua aceste trei grupuri și sunt decizii care sunt în favoarea României, pentru că aceste trei grupuri susțin ideea de Europă unită”, a spus Victor Ponta, miercuri, la Jurnalul de seară.

Știți ce mă sperie cel mai tare, dincolo de relațiile proaste ale partidelor de guvernământ? M-am uitat la câteva discursurile câtorva de pe lista PSD, pe lângă faptul că n-au nicio legătură cu social-democrația, s-au înscris în partid în ziua depunerii listei, probabil că vor pleca săptămâna viitoare de unde au venit, sunt niște discursuri atât de șovine, de antieuropene, de anii 30, încât mă gândesc: oamenii ăștia merg la Social-Democrați? Cum să te duci acolo cu chestia asta că voi europenii ne otrăviți mâncarea? Cred că nici nu înțeleg, ăștia sunt social-democrați? Ăsta e discursul lui Le Pen, al lui Salvini”, a adăugat el.

Victor Ponta a precizat că „Pro România a primit o ofertă oficială din partea liderului grupului S&D, social-democrat”.

I-am și spus că e și normal, natural suntem acolo, ne deranjează că faptul că nu iau o poziție legată de PSD și de Dragnea, dar în același timp am primit sau am avut o discuție și cu acel nou grup care se forma, cu domnul Macron, ALDE”, a adăugat liderul Pro România.

Alte opțiuni nu există. Aceasta e varianta A, la Social-Democrați, sau varianta B, alături de acest grup progresist european. Trei voturi, patru, cei care vor fi, totuși un fost comisar european, e important pentru România în aceste grupuri”, a subliniat Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri