Salvamar bătut de un turist pe care-l salvase. Incidentul, povestit de victimă: „M-am trezit grămadă în apă, plin de sânge tot”

Data actualizării: Data publicării:
salvamar

Cei care confundă plajele cu propria curte sunt doar una dintre problemele de pe litoral. Cea mai mare rămân, totuși, turiștii care ignoră sfaturile salvamarilor și își pun viețile în pericol. Unul dintre aceștia a fost scos, împreună cu prietena sa, din marea agitată. Bărbatul, care este din Maroc, s-a supărat și l-a lovit violent pe cel care îl salvase de la înec.

Eduard Stanca - salvamar: În capul digului de aici se formează un curent. Acolo e o groapă. Când bate vântul din sud, valul are tendința să îi împingă acolo. În jurul orei 2.00, chiar acolo au scăpat 4 persoane.

Incidentul s-a petrecut pe plaja din Costineşti în văzul tuturor. Valurile erau periculoase, iar salvamarul le-a salvat viaţa celor doi turişti, un bărbat şi prietena lui.

Eduard Stanca, salvamar: În momentul în care am intervenit, i-am scos și la mal, mi-am primit răsplata, ceea ce ați văzut, e simplu. În momentul în care m-a lovit, am venit spre mal. Eu, uitându-mă după cele dou[ fete care au rămas în spate cu colegul meu, să văd dacă sunt în siguranță, m-am trezit grămadă în apă, plin de sânge tot.

Gestul turistului a surprins pe toată lumea, inclusiv pe colegii salvamarului.

Nicu Serafim, şeful salvamarilor Costineşti: Am rămas perpelcși. Toți. Adică chiar nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Chiar și colegul meu nu știa că a sărit lumea pe el, pe cel care a dat și noi acum stăteam să îl apărăm. Dar ăsta era plin de sânge.

-Foarte prost din viața lui. El îi salva viața încât și-a pus în pericol viața lui.

-Foarte urât. Lipsă de educație.

Polițiștii din Costinești au deschis dosar de cercetare penala.

Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: În urma verificărilor s-a stabilit faptul că salvamarul ar fi strigat-o pe prietena presupusului agresor, atenţionând-o pe aceasta să iasă din apă deoarece existau curenţi puternici.

În urmă cu 3 ani, pe plaja din Mangalia salvatorii au scos din apă un bărbat care era în pericol de înec. La scurt timp au fost daţi în judecată de cel salvat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri