Doi frați, de 6 și 10 ani, au ieșit la joacă, dar tatăl lor i-a găsit în comă alcoolică

Data publicării:
copil in coma alcoolica

Doi fraţi, de şase şi zece ani, dintr-o localitate ieşeană au ajuns în comă alcoolică la spital. După terminarea orelor, copiii s-au oprit la cârciuma din sat şi acolo s-ar fi cinstit cu un pahar de vin, susţin martorii. S-au temut apoi să meargă acasă, aşa că s-au ascuns în casa unui vecin. Acolo i-a găsit tatăl lor, în stare gravă, şi a sunat imediat la salvare. Poliţia şi Protecţia Copilului anchetează acum cazul, vrând să afle şi cum a fost posibil ca minorii să poată cumpăra alcool de la bar.

Ameţiţi de aburii alcoolului, cei doi fraţi sunt duşi de urgenţă la spital, sub privirile îngrijorate ale părintelui lor.

Au ieşit la joacă şi s-au luat cu alţi copii şi au spus că au băut un pahar de vin. Au cumpărat de la magazin”, spune tatăl copiilor.

Totul s-a întâmplat după terminarea orelor. În drum spre casă, cei doi fraţi s-ar fi întânit cu un prieten de vârsta lor, mai experimentat în tainele paharului, care i-a îndemnat să bea împreună cu el vin, la cârciuma din sat. Legea interzice vânzarea produselor din tutun şi alcool către minori. Cu toate acestea, copiii au reuşit să-şi ia fără probleme băutura.

S-au întâlnit cu al meu. Şi al meu e ţeapăn. Nepotul”, afirmă un vecin de-al copiilor.

Cei doi copii au fost, să spunem, luaţi de către un alt copil, care se cunoştea că este cu comportament deviant şi le-a dat de băut”, spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Cei doi fraţi s-au temut să meargă acasă în starea în care erau, aşa că s-au ascuns la un vecin. Acolo i-a găsit tatăl lor. Omul plecase să-i caute, îngrijorat că cei mici nu se întorseseră la timp de la şcoală.

Copiii au fost duşi la spital, unde li s-au acordat îngrijiri, iar acum sunt în afara pericolului. Reprezentanţii Protecţiei Copilului s-au autosesizat şi au demarat deja o anchetă.

Părinţii se preocupă de creşterea celor doi copii. Vorbim despre nişte copii cu o vârstă destul de mică şi nu este normal ca aceştia să ajungă în asemenea stare la spital. Verificările continuă, iar cei care le-au facilitat copiilor accesul la băutură vor fi traşi la răspundere”, afirmă Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri