Hainele de vară ale polițiștilor, bune pentru misiuni de iarnă

Data actualizării: Data publicării:
politist haine

3.500 de tineri polițiști din toată țara tremură de frig în misiuni. Nu au primit uniformele de iarnă așa că sunt nevoiți să meargă la intervenții sau să dirijeze circulația în cămașă și geacă de primăvară. Ministerul de Interne recunoaște problema, da vina pe lipsa banilor si promite că agenții vor primi uniformele de iarnă în săptămânile următoare.

Polițist: Am stat trei ore la o speță și nu am avut nici cum să iau concediu medical că încă nu suntem înregistrați la medicul de familie și a trebuit să merg la muncă chiar dacă m-am îmbolnăvit. Mi-am luat medicamente...

Prima misiune i-a adus și prima răceală polițistului. Hainele de iarnă rămân doar o promisiune așa că agenții patrulează sau dirijează circulația tot cu hainele de primăvară-vară.

Polițist: Este ținuta de vară, bluzonul acesta, pentru acum am acest pulover primit de la minister, o cămașă cu mânecă lungă și atât. Probabil că ei s-au gândit că o să mergem la muncă luni la rând cu o singură cămașă.

Polițiștii spun că li s-a promis că vor avea ținută completă.

Polițist: După ce am primit uniforma ni s-a spus că urmează să primim și uniforma de iarnă de la unitățile de repartiție, în schimb toată lumea dă din umeri, toți șefii spun că nu sunt bani.

Polițist: Ținuta completă este alcătuită din caschetă, căciulă de iarnă, geacă de iarnă, geacă matlasată, bluzon, mai multe cămăși, pantaloni de vară și de iarnă, bocanci și ghete.
Reporter: Voi ce ați primit?
Polițist: Noi am primit o singură caschetă, o geacă care nu este de iarnă, o pereche de pantaloni, două perechi de șosete și pantofi.

Și nu este singurul tânăr polițist din București care tremură în misiuni.

Bogdan Toader, reprezentant al polițiștilor: Vorbim de aproximativ 350 de tineri polițiști noi care și-au început cariera acum două luni și care au intrat în sezonzul de iarnă fără a avea echipament corespunzător, fie își cumpără din banii lor fie aleg să stea la două grade afară în cămașă.

La nivelul întregii țări sunt aproape 3.500 de polițiști care așteaptă să primească bocanci și haine groase.

Polițist: Nu mă așteptam la treaba asta, la un asemenea lucru după ce am învățat foarte mult timp să urmez această carieră. Nu mă așteptam ca după ce terminăm să nu fim echipați corespunzător. Nu ne putem face treaba!

Oficialii MAI spun că până cel târziu la finalul lunii decembrie ar trebui să nu mai fie niciun polițist îmbrăcat de vară în misiunile din țară.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri