Panouri publicitare împotriva vaccinării. Reacția autorităţilor

Data publicării:
vaccin

Mesaj criminal” şi „concepţie diabolică”! Aşa numesc autorităţile nişte panouri care anunţă vă vaccinurile nu sunt sigure. Mesajele au fost puse de o organizaţie la Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi. În condiţiile în care suntem în plină epidemie de rujeolă ce a răpus încă un bebeluş zilele trecute Raed Arafat dă asigurări că părinţii nu au de ce să se teamă să imunizeze copiii.

Unul dintre panourile care descurajează părinţii să îşi vaccineze copiii este plasat strategic pe unul dintre cele mai circulate bulevarde de la Braşov. Prefectul judeţului este revoltat.

Marian Rasaliu, prefect de Braşov: Acest panou mi se pare extrem de periculos, anulează cel puţin 2.000 de ani de evoluţie a medicinei şi îi afectează în primul rând pe copiii noştrii. Fac un apel la populaţie să nu ia absolut deloc în serios conţinutul periculos al mesajului.

În vreme ce Prefectul a dat ordin să se verifice dacă montarea panoului are toate avizele, localnicii sunt sideraţi de ideea care distruge încrederea în vaccinuri.

Un panou asemănător a apărut şi la Cluj-Napoca. După ceva timp, a fost mutat într-o localitate vecină. Ideea vaccinurilor periculoase nu prinde nici în Transilvania însă.

Panourile au fost amplasate de o asociaţie din Bucureşti, care se numeşte „Cunoaște Riscurile”. Aceasta susţine că ideea a plecat de la un grup de părinţi informaţi în legătură cu vaccinurile pentru că unii au copii ce au suferit de pe urma serurilor. Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate de la Camera Deputaţilor nu este de acord cu proiectul.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor: Eu am considerat acest mesaj antivaccinare criminal. Autorităţile locale admit asemenea campanii împotriva vieţii, avem de-a face cu o complicitate a acestor administraţii cu nişte grupuri cu adevărat criminale.

Creatorul SMURD, Raed Arafat, este la fel de vehement: Concepţia este diabolică. Un mesaj direct, fals şi periculos ce vine să submineze toate eforturile de a preveni tragediile cauzate de rujeolă asupra copiilor nevaccinaţi!

În urmă cu două săptămâni numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă sărise de 10 mii de la începerea epidemiei, iar numărul morţilor se apropia de 40.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri