BVB premiază jucătorii de pe piaţa de capital

Data publicării:
serghei premiu bursa

Bursa de Valori Bucureşti a premiat jucătorii de pe piața de capital care au înregistrat performanţe notabile în 2017. Distincţia pentru cea mai mare ofertă publică inițială, derulată de o companie privată, a mers către Digi Communications. În total, au fost acordate premii pentru 19 categorii, dintre care patru - votate de public.

2017 a adus cel mai mare IPO al unei companii private la Bursa de Valori Bucureşti - listarea Digi Communications. Performanţa a fost răsplătită cu un premiu la cea de-a 5 a ediţie a evenimentului - Anul bursier.

Digi Communications este societatea holding a grupului RCS & RDS, un furnizor important de servicii de televiziune prin cablu şi telecomunicaţii în România şi Ungaria. RCS & RDS furnizează şi servicii de telefonie şi date mobile în calitate de operator mobil virtual către comunităţile de români din Spania şi Italia.

Este o mare realizare care vorbeşte atât despre noi, DIGI, RCS, care denotă nivelul, mărimea, realizările noastre. Este un prilej de a le mulţumi atât clienţilor şi colegilor, cât şi tuturor celor care ne-au ajutat în acest efort. Şi este şi provocarea de a avea realizări şi mai mari în viitor. Asta înseamnă pentru noi premiul acesta. Dar, oricum, mulţumim atât Bursei de Valori, cât şi pieţei de capital şi investitorilor pentru sprijinul şi pentru încrederea acordată”, a spus Serghei Bulgac, CEO Digi Communications.

Premiul pentru compania anului a fost înmânat Medlife. La gală au fost recunoscute şi meritele firmei BITTNET, pentru utilizarea mecanismelor bursiere. Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, a primit distincţia pentru Personalitatea Anului.

În total, la evenimentul care a dat startul anului bursier au fost acordate premii pentru 19 categorii pentru companiile care au înregistrat cele mai bune rezultate anul trecut.

De altfel, anul trecut, Bursa de Valori Bucureşti a ajuns pe locul 9 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte listările.

Randamentul investitorilor a fost undeva în jur de 24 la sută, cele mai importante 25 de companii, a fost un an excepţional. Sperăm din tot sufletul să mai vedem oferte publice din partea companiilor private”, spune Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Inaugurarea Anului Bursier este un eveniment anual organizat de Bursa de Valori București. Ediția din acest an a fost prezentată de jurnalistul Digi24 Ligia Munteanu şi de Florin Cepraga, reprezentant al Bursei de Valori Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri