Presa internațională, despre atacurile Iranului: „SUA ar putea fi atrase într-un nou război”

Data actualizării: Data publicării:
washington post

Presa internațională scrie că atacul lansat de Iran asupra celor două baze americane din Irak va accentua criza din Orientul Mijlociu și ar putea să atragă Statele Unite într-un nou război în regiune.

Washington Post titrează: „Iranul a lansat rachete balistice asupra bazelor care găzduiesc personal militar SUA în Irak.” Jurnaliștii publicației precizează că au fost vizate două baze care găzduiesc personal militar american în Irak, riscând să atragă SUA într-un nou război în Orientul Mijlociu. Aceștia reamintesc faptul că președintele Trump a avertizat în mod repetat că Statele Unite vor răspunde oricărei acțiuni a Iranului și că țintele iraniene au fost deja alese.

La rândul său, Wall Street Journal titrează - „Iranul se răzbună cu un atac cu rachete”. În articol, jurnaliștii scriu că Iranul a tras mai mult de 12 rachete balistice asupra forțelor americane din Irak, în cadrul unor atacuri despre care Gărzile Revoluționare Islamice din Iran au spus că reprezintă răzbunarea pentru uciderea de către SUA a maiorului iranian, generalul Qassem Soleimani.

Süddeutsche Zeitung titrează - „Iranul atacă ținte SUA din Irak”. Ca răzbunare pentru uciderea influentului general Qassim Soleimani de către Statele Unite, Iranul a atacat trupele americane din Irak, scriu jurnaliștii germani. Acest lucru alimentează temerile că se va intensifica criza din Orientul Mijlociu.

Press TV, un site iranian, titrează - „CGRI țintește baze SUA din Irak ca răspuns la asasinarea generalului Soleimani.Zeci de rachete balistice au fost lansate către baze militare strategice, atacul a fost confirmat de oficiali SUA”, scriu jurnaliștii iranieni. Gărzile Revoluționare Islamice au cerut retragerea completă a trupelor SUA din țările arabe, precizând că nu vor face diferență între SUA și Israel pentru răzbunarea asasinării unui erou național al Iranului, se arată pe siteul Press TV.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri