iPhone X este istorie. Apple va lansa smartphone-uri mai mari și mai ieftine

Data publicării:
shutterstock_720577210

iPhone X este deja de domeniul trecutului. Apple ar putea lansa anul acesta un nou iPhone, cu un ecran mai mare, pentru doar 550 de dolari. Adică la jumătate comparativ cu cel lansat anul trecut, care de altfel a fost primul telefon care a atins nivelul de 1.000 de dolari.

iPhone X nu este doar cel mai scump telefon al companiei Apple, ci și modelul său cel mai avansat. Cu un ecran care se întinde pe întreg dispozitivul și cu senzori frontali avansați, care permit telefonului să scaneze fața. Dar din septembrie, este foarte posibil să nu mai fim nevoiţi să plătim o mie de dolari pentru a avea parte de aceste caracteristici.

Potirvit Business Insider şi altor publicaţii străine, pe lângă noul iPhone care va fi semnificativ mai ieftin, Apple se pregăteşte de lansarea altor două în această toamnă. De asemenea, este de aşteptat ca Apple să lanseze şi o versiune actualizată a noului iPhone X, precum şi un super-size. Dar cel mai ieftin dintre cele trei telefoane noi se estimează că va fi cel cel mai bine vândut, potrivit analiştilor. Ar putea reprezenta între 65% şi 75% din iPhone-urile vândute în acest an.

Ultima dată când Apple a lansat un nou iPhone mai puțin scump a fost în 2013, cu iPhone 5C. Este de altfel o tactică pe care se bazează compania în ultima perioadă - reduceri care să ducă la vânzări mai multe. În ultimele sale rezultate financiare trimestriale, gigantul tehnologic a raportat venituri de 88,3 miliarde de dolari, o creștere de 13%, ceea ce a condus compania la un nou record. În schimb, a avut vânzări mai slabe. Apple a reuşit să vândă în primul trimestru fiscal 77,3 milioane de iPhone-uri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent când compania americană stabilise recordul de 78,3 milioane de unităţi vândute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri