Pământul se mișcă din nou la Izvoarele

Data publicării:
alunecari teren izvoarele

Situaţie critică într-o localitate din Galaţi unde pământul a început să o ia la vale. Satul Izvoarele a fost grav afectat de un val de seisme în 2013, dar şi de inundaţii. Primarul a convocat deja un comitet local pentru situaţii de urgenţă, relatează Digi24.

Pământul a luat-o la vale pe o suprafață de 500 de metri, o bucată din deal s-a rupt, au apărut crăpături de un metru în pământ și s-a instituit această comisie de monitorizare.

La poalele dealului se află o stână care a primit ordin de evacuare, iar la 300 de metri de acest loc se afla casele sătenilor.

ISU a prezentat o primă ipoteză a cauzelor: infiltrațiile, pentru că în ultima perioadă a plouat destul de mult în zonă.

Au ajuns la Izvoarele și reprezentații unei companii de gaze care cercetează o conductă de transport al gazului metan, care a fost montată anul trecut. Ei verifică în ce măsura această conductă a afectat stabilitatea acestul deal.

O primă soluție este: bani de la guvern din fondul de urgență pentru a monta piloni din beton.

În ultimii ani, această localitate a fost lovită fie de inundații, fie de cutremure.

În octombrie, 2013, imediat după inundaţiile de la începutul toamnei, aproape 300 de cutremure însoțite de zgomote ciudate au terorizat localnicii din satul Izvoarele vreme de trei săptămâni. Într-o singură zi au fost 68 de seisme cu magnitudine de la 1, până la 4 pe scara Richter. 

La acea vreme s-au conturat trei ipoteze despre cauzele cutremurelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri