Exclusiv Mircea Fechet: Colectăm 3 milioane de ambalaje pe zi prin sistemul garanție-returnare. Se vor înscrie mai mulți mici comercianți

Data actualizării: Data publicării:
programul garantie returnare
Programul Garanție-Returnare. Foto: Digi24

Sistemul de garanție returnare, implementat la finalul anului trecut, este în creștere, iar în acest moment se colectează peste 3 milioane de ambalaje zilnic, a spus la Interviurile Digi24.ro ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Suntem în traiectoria pe care o estimam. Dacă în decembrie am colectat 30.000 de ambalaje într-o lună, în momentul în care discutăm colectăm 3 milioane de ambalaje pe zi. Ne așteptăm ca această evoluție să fie una continuă. Vom trage linie la sfârșitul anului, să vedem în ce măsură ne-am atins ținta sau nu”, a explicat ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Plecăm de la o colectare separată de 12-13%, suntem codașii Europei. Ne propunem prin sistemul garanție returnare să ducem în fabricile de reciclare, începând cu al treilea an de funcționare, peste 90% din ambalajele aferente SGR”, a adăugat Fechet.

„Sunt convins că e o chestie de timp până se vor înscrie mai mulți mici comercianți în acest program”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri