Experiența unui bărbat care a vrut să cumpere un bax ambalat de bere și a verificat sticlele înainte. Ministrul Mediului: Un caz izolat

Data actualizării: Data publicării:
Raft cu multe sticle de alcool
Un bărbat a vrut să cumpere un bax ambalat de bere și a verificat sticlele înainte. A constatat că, deși erau în același carton, o parte dintre ele aveau simbolul pentru sistemul returnare-garanție, în timp ce de pe altele lipsea.  Foto: Profimedia Images

Controversă în magazine la sistemul de returnare-garanție. Un client susține că a descoperit la raft băuturi cu ambalaje fără simbolul pentru garanția de 50 de bani, dar care sunt vândute laolaltă cu cele pe care este trecut însemnul. Un astfel de detaliu i-ar păcăli pe clienții neatenți, care nu își mai pot recupera banii cuveniți, adică 50 de bani pe ambalaj. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că astfel de situații sunt rare. De cealaltă parte, producătorul susține că e imposibil să se întâmple așa ceva în fabrică.

Un bărbat a vrut să cumpere un bax de bere, dar a avut surpriza să descopere că unele sticle aveau garanție iar altele nu. Dar la casă, cumpărătorul trebuia să plătească garanție pentru toate sticlele din bax. Revoltat, omul a semnalat situația pe rețelele sociale.

„Sticla asta e fără garanție. O învârtim roată. Fără garanție. Bun. Asta fără garanție. Da. Dacă întoarcem baxul invers, asta e cu garanție, asta e cu garanție. Ai în bax 2-3 fără garanție, dar ei iți iau garanție pe toate 6. Unde e Protecția Consumatorului? Ți se pare normal să ai și cu garanție și fără garanție?”, susține acesta. 

Mircea Fechet, ministrul Mediului, recunoaște că pot exista probleme la raft, însă susține că astfel de cazuri sunt izolate.

„E posibil atunci când se trece de la non SGR la SGR să se nimerească un bax cu 3 doze de un fel și 3 de un fel, însă acestă situație este un caz izolat, existând riscul ca unii vânzători poate din greșeală, alții poate rău intentionati, să ceară clientilor garanția”, spune Fechet.

Reprezentanții producătorilor de bere susțin însă că astfel de erori ar fi imposibile pe linia de îmbuteliere. 

„Fiecare lot de producție este automatizat, ambalat individual de aparate, nu de om. Din fabrică nu pleacă pachete sau loturi cu sticle diferite fiindcă procesul de producție și ambalare este complet automatizat, apariția unei erori de genul celei prezentate este imposibilă”, a transmis Julia Leferman, directorul general al Asociaţiei Berarii României.

În primele patru luni au fost returnate prin sistemul SGR peste 100 de milioane de ambalaje.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri