A murit actorul Constantin Cojocaru

Data publicării:
constantin cojocaru portret
Actorul Constantin Cojocaru juca din 1975 la Teatrul Odeon. Foto: Facebook

Actorul Constantin Cojocaru a decedat la vârsta de 78 de ani, a anunțat sâmbătă Teatrul Odeon, precizând că înmormântarea va avea loc luni, la Cimitirul Eternitatea.

Trupul neînsufleţit este depus la capela Cimitirului Eternitatea (capătul Bd. Metalurgiei). Slujba de înmormântare va avea loc luni, la ora 12:30, se arată pe site-ul Teatrului Odeon, potrivit Agerpres.

„Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori - Constantin Cojocaru”, precizează sursa citată.

Acesta s-a născut la 6 mai 1945. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, iar din 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară. La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanţi: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Radu Afrim.

Printre ultimele sale roluri s-au numărat cele din „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy şi „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată. „Dumnezeu să îl odihnească cu cei drepţi!”, este mesajul transmis de actorii de la Odeon.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri