Costinești, stațiunea tineretului, a ajuns o epavă

Data publicării:
costinesti-1

În fiecare vară, trenurile care ajungeau în Costineşti erau pline ochi. Turişti din toată ţara veneau în staţiunea tineretului. Acum garniturile sunt din ce în ce mai goale.

- Cam multă mizerie, şi nu ştiu, oamenii s-au cam schimbat, în rău.

Multe s-au schimbat de-a lungul anilor în Costineşti. Sunt gunoaie la tot pasul, locurile de parcare sunt ocupate de semne de cazare sau de pubele şi au apărut sute de tarabe cu porumb fiert, jucării chinezeşti şi chiar obiecte bisericeşti.

- Nu prea e în peisaj aici la Costineşti.

- E la început aşa, nu prea sunt turişti, dar cred că o să fie bine anul ăsta.

Poate cel mai mult s-a schimbat muzica în staţiune. Acum peste 30 de ani se ascultau ultimele hituri, acum muzica lăutărească e la tot pasul. Nostalgicii îşi amintesc de vremurile trecute.

- Era mai aglomerat, era mai multă viaţă.

La doi paşi de plaja plină cu turişti este ruina unei discoteci, împrejmuită cu bucăţi de tablă, bucăţi care deja încep să se desprindă şi care pun în pericol sutele de copii care sunt în zonă.

- Este foarte periculos. Am găsit şi cioburi pe acolo.

Primăria pasează responsabilitatea către Biroul de Turism pentru Tineret, care gestionează activitatea turistică în staţiune.

Marin Văduică, viceprimarul Costineştiului: Să ia legătura, să-i îndrume, să ia la cunoştinţă că trebuie să se ridice la un nivel şi un standard turistic cât mai ridicat. (Reporter: Şi se ridică?) Din păcate lasă de dorit.

Reprezentanţii BTT nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. Statistic, în urmă cu zece ani, la începutul lunii iulie erau peste 5.000 de turişti în Costineşti, iar acum, sunt puţin peste 3.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri