Ce spun vecinii despre bărbatul nevinovat care a fost reținut în cazul milionarului ucis din Sibiu: „Era la locul lui, băiat bun”

Data actualizării: Data publicării:
adrian kreiner sta pe un fotoliu
Adrian Kreiner, afaceristul bătut crunt de hoți în propria casă, a murit la spital din cauza rănilor. Foto: Facebook

Ancheta în cazul milionarului ucis la Sibiu ia o altă turnură. Anchetatorii au încătușat și audiat o noapte întreagă un bărbat care nu a participat la crimă, în baza declarației unuia dintre complici, fără alte probe. Omul a fost eliberat și nici până în prezent nu au cerut mandate de arestare în lipsă, deși spun că știu identitatea celor doi atacatori fugiți din țară.

Tiberiu Ivancea, șeful IPJ: „Da! S-a acționat foarte prompt și foarte eficient. Până în acest moment aceste date nu au putut fi făcute publice, întrucât complexitatea acestsui caz ne-a determinat să fim atenți la fiecare detaliu și să păstrăm o tăcere profesională, absolut necesară, pentru a nu greși în munca noastră și pentru a nu periclita rezultatul anchetei.”

Așa și-a început discursul șeful Poliției din Sibiu. Cu siguranță și încredere, și cu procurorul de caz alături, a anunțat că i-au identificat pe cei trei autori ai crimei. Doi dintre ei ar fi fugit din țară, al treilea nu.

Valentin Florescu, procurorul de caz: „Sunt date că ar fi în țară, nu avem date că ar fi plecat.”

Două ore mai târziu, apar informații pe surse că unul dintre cei trei suspecți a fost prins în județul Dolj, exact în momentul în care se întorcea de la muncă. A fost pus la pământ, încătușat și dus la audieri, doar că, 14 ore mai târziu, anchetatorii s-au răzgândit: „Nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta.”

Bărbatul a fost eliberat și dus înapoi în județul Dolj

Așa că, după alte două ore, bărbatul a fost eliberat și dus cu mașina poliției înapoi în județul Dolj. Vestea că ar fi suspect într-o crimă i-a șocat pe vecini.

Vecin: „Băiat bun, așa părea. Nu s-a auzit nimic de el, n-a făcut nimic. A lucrat mereu. Punea gresie, faianță, era meseriaș.”

Vecin: „Era la locul lui. Muncea și el pe unde putea, la construcții, dar treaba asta nu cred c-a făcut-o nicidecum.”

Anchetatorii s-au bazat pe mărturia lui Ilie Sitariu, cel care i-ar fi transportat la Sibiu pe criminali, iar apoi l-ar fi ajutat pe unul din ei să fugă din țară. Acesta este, de altfel, singurul reținut, pentru favorizarea infractorului.

Așadar, cercul de suspecți s-a mărit. Cinci persoane ar fi fost implicate. Pe lângă cei trei autori ai crimei, apar și doi complici - Sitariu și iubita unuia dintre cei trei criminali, cel care, de altfel, ar fi coordonat atacul. Deocamdată, anchetatorii nu au clară identitatea celui de-al treilea atacator.

La dosar există imagini care arată, pas cu pas, cum au acționat suspecții. Atacul a durat 20 de minute. Inițial, doi dintre ei au intrat în casă. L-au găsit pe milionar dormind pe canapea. Al treilea suspect a stat de pază. După aproximativ 10 minute a intrat și el. După alte câteva minute, toți trei au plecat în fugă. Alerta la 112 a fost dată de fiica omului de afaceri.

Jaful este ipoteza principală pe care merg anchetatorii.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri