BACALAUREAT 2017. Sesiunea a doua a bacalaureatului a început cu proba scrisă la Limba română

Data actualizării: Data publicării:
BACALAUREAT EXAMEN SCRIS ROMANA-2

BACALAUREAT 2017. Aproape 40.000 de absolvenţi de liceu intră luni în febra examenului de Bacalaureat, așa-zisa sesiunea de toamnă. Este ultima lor şansă, dacă vor să urmeze din octombrie o facultate. A doua sesiune de Bacalaureat vine cu cu o noutate: candidaţii vor susţine prima dată probele scrise, înaintea celor orale.

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA. Ministerul Educaţiei anunţă că pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare.

În prima sesiune a bacalaureatului au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

Citiți și:  REZULTATE FINALE BAC 2017. Au fost publicate notele după contestaţii pe Edu.ro. Rata de promovare a crescut

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA. CALENDARUL EXAMENELOR:

21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă

22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă

23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă

24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă

25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D

30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C

1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale.

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA SUBIECTE ROMÂNĂ. Luni are loc proba scrisă la limba şi literatura română.

Subiectele vor fi afișate pe edu.ro, la acest link: http://subiecte2017.edu.ro/2017/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/

Absolvenţii de liceu de la profilul real care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, dar şi de redactat un text argumentativ despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie.

Absolvenţii de la profilul uman au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui George Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală.

La proba scrisă la Limba şi literatura română, profilul real, elevii au avut primit un fragment din poezia „Elegie” de Ion Pillat, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric.

La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie.

La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

La proba scrisă la Limba şi literatura română, profilul uman, elevii au avut primit, la primul subiect, un fragment din poezia „Miraj” a lui Alexandru Philippide, la subiectul al doilea un eseu argumentativ despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală, iar la subiectul al treilea au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui George Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu.

Citiți și:  SUBIECTE BACALAUREAT 2017. Ce le-a picat elevilor la proba scrisă de la limba română la prima sesiune a bacalaureatului

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA SUBIECTE. Atât subiectele pentru probele scrise, cât şi subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. 

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA. Ministerul Educaţiei atrage atenţia că nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Citiți și:  Controversa scrisului diferit la Bac. Ce spun cei doi elevi eliminaţi din examen, ce fac autorităţile

FOTO Aşa arată lucrările controversate ale celor doi elevi din Dâmboviţa. L. Pop: Să vadă şi opinia publică!

BACALAUREAT 2017 SESIUNEA A DOUA REZULTATE. Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

În 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. În intervalul 2 - 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2017. Potrivit Ministerului Educaţiei, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Citiți și: REZULTATE FINALE BAC 2017 SESIUNE VARĂ. Ce relevă notele după contestaţii

REZULTATE BACALAUREAT 2017. R. Gologan: Privim greşit lucrurile, marea problemă sunt cei care au luat sub 3

Încă dinaintea Bacalaureatului sute de elevi au fost admişi deja la facultate. Universitatea Babeş-Bolyai, de pildă, a organizat examene pentru liceeni de clasa a XI-a şi a XII-a, ce înlocuiesc admiterea.  Cele mai căutate specializări au fost matematica, informatica şi ştiinţele economice.

Elevii vânează însă şi universităţile sau marile companii internaţionale. În căutare de tinere talente sunt firmele de IT. Multe dintre ele organizează concursuri şi programe special de mentorat pentru liceeni, iar altele au dezvoltat deja adevărate şcoli alternative ce îi învaţă de elevi cele mai noi limbaje de programare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri