Doi minori din județul Vaslui, plasați sub control judiciar pentru mai multe infracţiuni cu violență, comise în ultimele 6 luni

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Doi minori din județul Vaslui, plasați sub control judiciar pentru mai multe infracţiuni cu violență, comise în ultimele 6 luni.

Doi minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, din comuna Iana, au fost reţinuţi de poliţişti şi ulterior plasaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, infracţiunile au fost comise în perioada septembrie 2023 - februarie 2024.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada sus-menţionată, cei doi au fost implicaţi în mai multe altercaţii produse pe raza de competenţă a Municipiului Bârlad şi a Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana, în urma cărora au rezultat mai multe persoane vătămate, inclusiv alţi minori. Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus reunirea celor cinci dosarelor penale în care se cercetau infracţiunile sesizate şi, în baza probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana au reţinut cele două persoane bănuite, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, 9 februarie, cei doi minori au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, faţă de aceştia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui, potrivit Agerpres.

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a minorilor. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri