Marcel Ciolacu spune despre concediile medicale că sunt un venit și nu este vorba despre supraimpozitarea lor

Data publicării:
BUCURESTI - SEMNARE CONTRACT - SPITAL DE URGENTA CRAIOVA - 21 MA
Foto: Marcel Ciolacu / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații la sediul PSD, marți, despre „taxa pe boală”, introdusă printr-o Ordonanţă care este blocată în acest moment în Parlament, că nu este vorba despre o supraimpozitare a concediilor medicale pentru că acestea sunt „un venit”, iar pentru cei cu boli cronice, cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, este total de acord să fie eliminată.

”În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. E foarte clar. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat la sediul partidului despre Ordonanţa care supraimpozitează concediile medicale, blocată la Camera Deputaţilor, în comisie.

Şeful Executivului a precizat că cei 10% sunt ceea ce plătim cu toţii la CASS și ”nu înţelege care este supraimpozitarea”.

Premierul a declarat că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi vor trece ordonanţa foarte rapid, speră că săptămâna aceasta.

”Concediile medicale sunt un venit. Ce am spus foarte clar, pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri