Primele imagini cu medicii și pacienta de la Floreasca, după ce femeia a fost arsă pe masa de operație

Data actualizării: Data publicării:
floreasca operatie

Au apărut primele imagini cu pacienta de la Floreasca arsă pe masa de operație după ce un medic a dezinfectat-o cu un biocid pe bază de alcool și apoi a pornit bisturiul electric.

Este vorba despre imagini surprinse după incident, când femeia a fost mutată într-o altă sală de operație.

Din ancheta autorităților reiese că medicii rezidenți care au intrat în operație au folosit o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, circa 300 de mililitri, în loc de 50 de mililitri.

Medicul a încercat să o ferească pe pacientă de flacără și a mutat-o pentru a o feri de foc. Din fericire, în momentul în care a auzit cum un coleg strigă „foc”, anestezista a ținut-o de cap și astfel pacienta nu a fost deconectată de la aparatul de oxigen, iar agentul inhalator a fost oprit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dacă oxigenul ar fi intrat în contact cu flacăra, s-ar fi produs o tragedie de o amploare mult mai mare.

Incidentul în care a ars pacienta pe masa de operație a avut loc într-o a doua intervenție, efectuată de un medic rezident din „echipa profesorului Beuran”, însă fără ca acesta sau un alt medic de gardă al spitalului să fie în sală și să poată să intervină.

„Pacienta a prezentat o sângerare secundară, probabil în cursul nopții de sâmbătă de duminică”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache afirmând că ea a fost operată a doua oară în jurul orei 9:00 dimineața.

Emanuel Ungureanu: Mircea Beuran a intrat în sala de operație fără să se dezinfecteze

Imaginile au fost publicate pe Facebook și de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Acesta spune că Mircea Beuran a intrat în sala de operație după ce pacienta a fost arsă „fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de pe secție, într-un cuvânt "ca de pe stradă"!

Așa cum îl vedeți, plin de microbi și bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator și a participat la câteva manevre chirurgicale! Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran? Cum poate să fie el profesor, șef de disciplină, cum să își învețe rezidenții abecedarul dezinfecției dacă el nu practică niciun protocol , nicio regulă de bun simț și este lăsat să se prefacă că se ocupă de pacienți la vârsta de 66 de ani?”, a scris Emanuel Ungureanu.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri