VIDEO. O conductă din Hațeg, peticită cu sute de țepușe. Ce spun localnicii: „Zboară dopurile în fiecare noapte”

Data actualizării: Data publicării:
tepuse-conducta-hateg
Foto: captură Digi24

O conductă de apă a devenit subiect de ironii pe Internet. În Hațeg, conducta care alimentează orașul cu apă potabilă este împânzită cu numeroase țepușe din lemn. Acestea au fost puse acolo ca să astupe fisurile ce se iveau necontenit pe un tronson de peste jumătate de kilometru. Situația nu va mai dura mult, spune compania care administrează rețeaua de apă din zonă. Întregul tronson ar urma să fie înlocuit, în curând, pe bani europeni.

De când a fost construită, în 1978, conducta de apă potabilă din Hațeg n-a avut parte de nicio reparație semnificativă.

Confruntată de mai mult timp cu avarii repetate, compania de apă a găsit o soluția țepușelor din lemn, care au stârnit hazul utilizatorilor de pe rețelele de socializare.

Chiar dacă sunt direct afectați, localnicii fac și ei haz de necaz.

Localnică: Foarte bine lucrat, a lucrat Dorel.

Localnic: D-aia am și venit în Hațeg, să le vizitez.

Citiți și: 
Primarul din Hațeg explică de ce o conductă de apă e plină de cepuri: Sunt primar PNL

Cei care locuiesc în zonă spun că au sesizat situația de câțiva ani, dar până în momentul de față s-au ales doar cu improvizații.

Localnic: Tot timpul fac așa. Și când sunt sparte țevi, mai ales în partea celalată, totul timpul vin cu un băț și le repară. Atâta tot, în rest nu fac nimic.

Localnic: Ziua, când nu e presiune, mai ține, dar seara când pune presiune pe țeavă atunci zboară dopurile în fiecare noapte. Sau când e frig, când e ger.

Reprezentanții companiei de apă promit însă reparaţii majore.

Andreea Morogan, purtător de cuvânt Apa Prod SA: „Din cauza avariilor repetate din ultima perioadă, tronsonul de 580 metri, reflectat și în fotografiile din spațiul public va fi înlocuit în perioada următoare. Conducta și materialele necesare acestei lucrări vor fi comandate, iar lucrările propriu-zise vor începe la finalul acestei săptămâni.”

Înlocuirea conductei de alimentare cu apă din Hațeg se va face cu finanțare europeană. Valoarea lucrării este de 145.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri