Șofer trimis în judecată pentru că a vrut să le dea șpagă 200 de euro polițiștilor. Greșeala pentru care a fost tras pe dreapta

Data publicării:
barbat la volan intinde euro mita
Șoferul a vrut să le ofere polițiștilor 200 de euro, ca să nu-i rețină permisul. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat de 29 de ani din Sibiu a fost trimis în judecată, după ce ar fi încercat să-i mituiască pe polițiștii care l-au oprit în trafic. Tânărul era băut și făcuse o depășire ilegală cu 112 kilometri/oră în localitate. A fost tras pe dreapta de agenții de la Rutieră, iar ca să scape de pedeapsă, șoferul a vrut să le dea 200 de euro. Polițiștii, scrie News.ro, au refuzat mita și l-au dat pe mâna procurorilor.

Totul s-a întâmplat pe 10 septembrie 2023, într-o localitate din județul Sibiu. Viteza excesivă, dar și o depășire pe linia continuă i-au determinat pe polițiști să-l tragă pe dreapta pe șoferul de 29 de ani.

"Doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu - Poliţia Municipiului Mediaş, Biroul Rutier şi Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevră de depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi care se deplasa cu o viteza de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce", arată procurorii.

Ca să-l scape de pedeapsă, șoferul le-a întins agenților 200 de euro mită. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi polițiști au refuzat banii și au sesizat imediat fapta Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu. Lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, au surprins în flagrant darea de mită.

Ulterior, agenţii de poliţie l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai scrie sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri