Erdogan îl acuză pe Netanyahu: „E singurul responsabil pentru tensiunile din Orientul Mijlociu”

Data publicării:
benjamin netanyahu si recep tayyip erdogan
Recep Tayyip Erdogan a adăugat că sunt posibile noi conflicte regionale atâta timp cât continuă „cruzimea şi genocidul” din Gaza. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a susţinut marţi că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi conducerea statului evreu poartă întreaga răspundere pentru escaladarea recentă a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

„Israelul încearcă să provoace un conflict regional, iar atacul său asupra ambasadei Iranului la Damasc a fost ultima picătură”, afirmat el într-o conferinţă de presă la Ankara.

Erdogan a adăugat că sunt posibile noi conflicte regionale atâta timp cât continuă „cruzimea şi genocidul” din Gaza. El a cerut tuturor părţilor să acţioneze rezonabil. El a acuzat Occidentul pentru condamnarea atacului Iranului asupra Israelului, însă nu şi a loviturii israeliene asupra ambasadei iraniene.

Iranul a afirmat că atacul lansat asupra Israelului sâmbătă noaptea a constituit o reacţie la lovitura israeliană din 1 aprilie care a distrus o clădire a ambasadei iraniene în Siria şi a ucis doi generali şi mai mulţi ofiţeri.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri