Un Boeing 737 cargo a aterizat forțat în ocean, în apropiere de Honolulu. Echipajul a fost salvat

Data actualizării: Data publicării:
Avion cargo al companiei Transair.
Avion cargo al companiei Transair.

Un avion Boeing 737 cargo a efectuat vineri o aterizare forţată în apele Pacificului din apropierea oraşului Honolulu din Hawaii, cei doi piloţi fiind salvaţi de Garda de Coastă, a anunţat Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA), potrivit CNN.

„Piloții au raportat probleme la motor și au încercat să se întoarcă la Honolulu, însă au fost forțați în cele din urmă să aterizeze forțat pe apă”, a declarat FAA pentru CNN.

Conform informațiilor preliminare, Garda de Coastă a SUA a salvat ambii piloți. FAA și Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi vor investiga incidentul.

Avionul, un Boeing 737, a decolat de la Aeroportul Internațional Daniel K. Inouye din Honolulu la 1:33 dimineața, potrivit Flightradar24. Însă la scurt timp după decolare, avionul – înregistrat ca zborul 810 al Transair - a început să vireze la dreapta și apoi a anuțat că se îndreaptă de urgență către un aeroport din apropiere Kalaeloa.

Ambii membri ai echipajului au fost duși la Queens Medical Center, însă nu au fost făcute publice informații despre starea lor.

Potrivit site-ului companiei, Transair folosește o flotă de aeronave Boeing 737 pentru a furniza servicii de transport aerian de marfă și charter în Hawaii. Compania activează din 1982.

Datele FAA arată că avionul a fost fabricat în 1975. Ultimul certificat de navigabilitate a fost emis în 2015 și urma să expire în 2024.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri