Afaceri cu păduri. Cei care ar fi păcălit fondul de investiţii al Universităţii Harvard, trimişi în judecată pentru mită de un milion de euro

Data publicării:
padure5111632-Mediafax Foto-Thomas Dan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea i-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Dragoş şi Mariana Secu, pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2007 – 2009, Dragoş Lipan a fost administrator delegat al societății comerciale S.C. Scolopax S.R.L. Bran – Sohodol, jud. Brașov, societate care avea ca obiect de activitate achiziția de terenuri forestiere.

În această perioadă, în mod repetat, el ar fi pretins de la doi denunțători, prin intermediul soției sale Mariana Lipan, 4.450.000 lei, contravaloarea unui sejur efectuat în Insulele Gran Canaria de către inculpați împreună cu denunțători, în vara anului 2007, precum și un autoturism marca Chrysler Sebring.

Foloasele ar fi fost primite pentru ca, în numele societății comerciale S.C. Scolopax S.R.L. Bran – Sohodol, Dragoş Lipan să cumpere de la denunțători terenuri forestiere în România, la prețuri prestabilite.

În perioada 2008 – 2009, cei doi ar fi ascuns proveniența sumei de 4.450.000 lei și a autoturismului marca Chrysler Sebring, primite cu titlu de mită, prin încheierea unor contracte de donație mobiliară și a unui contract de vânzare cumpărare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri