Judecarea dosarului referendumului, amânată pentru că 59 de inculpaţi nu au avut avocaţi

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Liviu Dragnea a lipsit de la primul termen de judecată al dosarului "Fraudă la referendum", el fiind reprezentat în instanţă de avocatul său, Marian Nazat, care nu a adresat nicio cerere în numele clientului său.

Grefierul de şedinţă a anunţat că 59 de inculpaţi din acest dosar au transmis la dosarul cauzei solicitări prin care au cerut judecarea cauzei la un alt termen, fie pentru a-şi angaja avocaţi, fie pentru a-şi pregăti apărarea.

Judecătorii instanţei supreme au acordat un nou termen în acest dosar la 6 decembrie, dată la care vor fi citaţi toţi cei judecaţi în această cauză.

Vicepremierul a fost trimis în judecată pe 7 octombrie 2013 pe motiv că şi-ar fi folosit influenţa cu scopul de a obţine, prin orice mijloace, o prezenţă la vot de minimum 60%, rezultat care-i asigura demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În demersul său, el ar fi fost susţinut de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Iniţial, procesul trebuia să înceapă pe 18 februarie 2014, însă procurorii au cerut un termen mai scurt.

Liviu Dragnea spunea în luna octombrie că acest dosar a plecat de la plângerea unei persoane decedate. Situația, însă, este hilară. Mortul trăiește. Mai mult, a fost lider al unei organizaţii a PSD şi preşedinte al unei secţii de votare la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri