Horia Georgescu, la Digi24: S-a dat liber la conflict de interese

Data publicării:
horia georgescu digi24 platou

Din punct de vedere a ceea ce înseamnă înseamnă conflictul de interese în materie penală, pentru care ANI a făcut foarte multe sesizări, putem vorbi de o dezincriminare de facto, nu numai pentru membrii Parlamentului. La o analiză mai atentă a textului, modificările se referă și la aleși locali, și la miniștri în funcție și introduce o sintagmă care se referă la orice contract public rezultat printr-o procedură de achiziție publică. Este un aspect care afectează fantastic de mult tot ceea ce înseamnă conflictul de interese, așa cum a fost el reglementat până astăzi”, a spus Horia Georgescu.

Președintele ANI a apreciat că s-a dat liber la conflict de interese membrilor Parlamentului, aleșilor locali - consilieri locali, județeni, primari, președinți de Consilii Judetene - și miniștrilor din Guvern.

„În momentul de față, o persoană care semnează un act în conflict de interese, acesta nu mai este pedepsit. Noi am sesizat în cazul a 25 de membri ai Parlamentului potențiale situații de conflict de interese, dintre care opt sunt trimiși deja în judecată, iar cu această prevedere, dacă intră în vigoare, aceștia vor fi achitați, iar ceilalți vor primi soluții de neîncepere a urmăririi penale”, a adăugat Horia Georgescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri