Sentinţă în aşteptare în dosarul Vasile Avram – Mită pentru şeful arbitrilor

Data publicării:
vasile avram

Curtea de Apel Bucureşti dă miercuri prima sentinţă în dosarul Mită pentru şeful arbitrilor. Fostul preşedinte al Comitetului Central al Arbitrilor, Vasile Avram, este acuzat că ar fi primit 19.000 de euro de la omul de afaceri Sorin Ţerbea pentru a favoriza echipa FCM Târgu Mureş într-un meci pe care îl disputa cu Universitatea Cluj, în anul 2011. La ultimul termen, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut pedepse cu executare pentru cei doi.

Dosarul „Mită pentru şeful arbitrilor” a fost deschis în anul 2011, atunci când Vasile Avram, preşedinte al Comitetului Central al Arbitrilor la acea vreme, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost reţinuţi de procurori.

Anchetatorii spun că Vasile Avram ar fi primit 19.000 de euro de la Sorin Ţerbea pentru a delega la meciul disputat de FCM Târgu Mureş cu Universitatea Cluj arbitrii agreaţi de omul de afaceri. Fostul şef al arbitrilor ar fi beneficiat de transport la Târgu Mureş cu avionul lui Sorin Ţerbea, iar în timpul cursei, acesta ar fi primit suma de bani prin intermediul pilotului.

După câteva luni de arest preventiv, cei doi au fost eliberaţi.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse de cinci ani pentru Vasile Avram, iar pentru Sorin Ţerbea patru ani. Sentinţa de miercuri nu va fi însă definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri