Puterea și-a impus punctul de vedere. Plenul pentru Eduard Hellvig va avea loc luni

Data publicării:
hellvig semn cu mana - 6732468-Mediafax Foto-Liviu Untaru-1

Jurnaliștii nu au primit prea multe explicații. „Biroul Permanent a stabilit ședința de plen pentru luni la ora 16:00 (...) Prioritar va fi votul pentru noul director SRI, raportul a venit astăzi. Aceasta e decizia luată cu 14 voturi pentru în Biroul Permanent Reunit. Nu mă întrebați argumentele, nu scrie nicăieri să știu argumentele pentru vot”, a declarat Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a spus că a aceasta a fost o decizie luată în grupul parlamentar al PSD. 

Întrebat dacă nu știe, ca membru PSD, ce i-a motivat pe colegii săi, Valeriu Zgonea a spus că nu răspunde întrebărilor pe care le consideră un atac la persoană.

Negocieri cu PSD pentru șefia SIE?

„Astăzi vin cu o propunere total lipsită de logică, în care singurul lor argument e că suntem mai mulți și așa vor mușchii noștri”, a comentat liberalul Ludovic Orban. „Indiferent ce ascunde tergiversarea, că vor să negocieze SIE, că i-a prostit pe mulți parlamentari că vor să negocieze conducerea SIE, nu cred că se poate negocia. Nu e un târg în piață între partidele politice sau între președinte și premier numirea unui director la SIE”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis se află în vizită în Republica Moldova, iar diseară va pleca în vizită oficială în Germania.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, miercuri, că nu înţelege şi nu ştie care a fost motivaţia PSD pentru amânarea votării în plenul reunit a lui Eduard Hellvig la şefia SRI. Ea a spus că nu are cunoştinţă de negocieri pentru şefia SIE, în baza cărora să se fi tergiversat numirea de la SRI.

„În opinia mea, este de neînţeles. Nu ştiu care este motivaţia PSD. Înţeleg că nu are nici una. E trist, nu e prima dată şi probabil nu va fi ultima oară când PSD nu are o explicaţie de ce amână o şedinţă de plen reunit", a spus Gorghiu, referitor la amânarea pentru luni a votului în cazul lui Hellvig.

Întrebată dacă PSD negociază şefia SIE şi dacă, în această situaţie, tergiversarea numirii la SRI ar avea legătură cu acest fapt, Gorghiu a precizat că nu ştie să existe vreo negociere.

„Nu ştiu niciun motiv pentru care PSD a decis să amâne, prin votul din Birourile Permanente, plenul reunit. Nu ştiu să existe vreo negociere. Mă îndoiesc că poate exista o negociere din acest punct de vedere. Pentru că nu la nivel parlamentar se decide propunerea pentru viitorul şef al SRI sau al SIE, ci propunerea, conform Constituţiei, vine de la şeful statului", a spus Gorghiu.

Ea şi-a exprimat speranţa că votul pentru Hellvig la şefia SRI se va da, totuşi, lunea viitoare, aşa cum s-a stabilit la nivelul conduceriii celor două Camere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri