Proiectul Roșia Montană a primit aviz negativ de la Comisia Juridică și la cea de Administrație

Data publicării:
aviz

Actualizare 17.16. Proiectul minier de la Roșia Montană a primit aviz negativ și în Comisia de Administrație.

Actualizare 16:10: Întrebată dacă își dorește ca acest proiect de lege să fie aprobat de Parlament, ministrul Mediului a spus că „îmi doresc ca toate investițiile din România să respecte cele mai înalte standarde de mediu, toate reglementările legislative în vigoare pe plan european, astfel încât protejarea mediului să fie eficientă”. Ea a spus că trebuie să făcută o deosebire între răspunderea pe care o are ca ministru și răspunderea sa în fața cetățenilor.

Reporterul Digi24 a insistat să obțină un răspuns de la Rovana Plumb, ministrul Mediului și membru în Comisia de administrație publică, cum va vota în calitate de deputat. Rovana Plumb a evitat să spună și a spus că se va consulta cu alegătorii din colegiul său și abia atunci va lua o decizie. Totuși, dacă cetățenii îi spun să voteze nu, ea va vota întocmai și a menționat că este prematur să se exprime acum, asta deoarece intră în contradicție cu funcția de ministru al Mediului.


Actualizare 15.22. Proiectul este discutat în Comisia de Administrație a Senatului.

Actualizare 13.35. Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ proiectului Roșia Montană. Senatorii au decis în unanimitate.

_______________________

La ora 13.00, după ce se termină ședința de plen, Comisia Juridică se va întruni pentru a dezbate acest proiect și va da un aviz. Apoi, proiectul de lege se va trimite la Comisia de Administrație Publică și Comisia Economică, comisii care trebuie să facă raportul.

Senatorii au stabilit ca acest proiect să se discute în regim de urgență și undeva în jurul datei de 17 septembrie, acest raport va fi gata.

Cel mai probabil, după declarațiile liderilor politici de ieri, proiectul de lege va fi respins.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri