Tensiuni în USL Vâlcea. Primarii PNL susţin că preşedintele CJ favorizează primăriile PSD

Data publicării:
valcea

Primarul localităţii Dăeşti este unul dintre edilii nemulţumiţi. El susţine că avea în derulare două proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale în valoare de 1,7 milioane de lei. A primit însă de la Consiliul Judeţean doar 250.000 de lei.

„S-au alocat banii discreţionar şi politic. Sunt un primar din aşa-zisa alianţă, care la nivelul judeţului, după cum ştiţi, nu prea funcţionează deloc. Aici exista o alianţă PNL - PDL care funcţionează foarte bine”, spune Valerian Popolan, primarul comunei Dăeşti.

În opinia primarilor liberali, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea este de vină pentru că a alocat discreţionar cele peste 15 milioane de lei din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Preşedintele Consiliului Judeţean explică de ce apar aceste diferenţe la alocarea banilor.

„Sunt mult mai multe localităţi PSD şi mult mai multe proiecte decât proiectele făcute de primarii PNL şi PC”, afirmă Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

„Primarii PNL au ei mai multe proiecte, sigur că domnul preşedinte nu le ia în consideraţie. În timp ce o primărie PNL ia 50.000, o primărie PSD ia 300.000”, susține Marin Cotescu, senator PNL.

În Vâlcea sunt 31 de primării conduse de PSD şi 42 de PNL. Alte opt sunt conduse de democrat-liberali, patru de conservatori, două de primari ai UNPR, iar două au edili independenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri