Plata alocațiilor pentru copii întârzie de trei zile

Data publicării:
copii-4542237-Mediafax Foto-Octav Ganea

Banii care intrau în mod obișnuit în conturi în zilele de 13, 14 și 15 ale fiecărei luni nu au intrat nici până astăzi, 16 ianuarie. Este vorba de o problemă de ordin tehnic. 

Reprezentanți ai Ministerului Muncii au spus că blocajul s-a produs la Trezoreriei Române, care schimbă programul de operare, astfel că plățile sunt blocate.

Vorbim despre elevii care ar fi trebuit să încaseze cei 42 de lei. Cei din Ministerul Muncii spun că plata se face prin intermediul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecției Sociale, instituție aflată în subordinea ministerului, dar este nevoie și de acest circuit prin Trezoreria Română.

Reprezentanții ministerului spun că până la schimbarea completă ar mai putea dura una, cel mult două zile. Termenul pentru plata completă a alocațiilor este până în ziua de 27 a lunii. Deocamdată au afectați doar copiii care ar fi trebuit să încaseze alocațiilor începând cu 13 ianuarie.

Potrivit primelor informații, se pare că sunt afectați doar copiii care primesc alocația de 42 de lei.

Contactată de Digi24, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a refuzat să intre în direct.

Adrian Toader: Sunt întârzieri la toate ajutoarele sociale și indemnizațiile pe care Ministerul Muncii le plătește

Președintele Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție Socială, Adrian Toader, a declarat pentru Digi24 că este vorba de o întârziere de maximum trei zile, asta deoarece prima zi lucrătoare din an a fost în data de 6, nu în data de 3 ianuarie.

Ministerul Finanțelor a schimbat conturile din trezorerii și, ca atare, pe site noile conturi IBAN au apărut pe data de 6, noi le-am procesat, le-am transmis la agențiile județene, după care au fost transmise pentru a se realiza noile conturi la trezoreriile județene. Acest lucru a întârziat puțin aceste plăți”, a spus Adrian Toader. 

Adrian Toader a precizat că nu este vorba doar de alocațiile copiilor ci și despre toate ajutoarele sociale și indemnizațiile pe care Ministerul Muncii le plătește și că afectați sunt aproximativ 7-8 milioane de beneficiari. El a spus că nu avea cum să-i anunțe pe toți de aceste întârzieri.

Președintele ANPIS a adăugat că la București întârzierile sunt mai mari pentru că a fost un volum mai mare de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri