Ambasadorul Olandei: România să facă reforme în justiţie pentru a atrage investitorii

Data publicării:
Matthijs van Bonzel ambasador olanda - mfax

Matthijs van Bonzel / Foto: Mediafax

Pentru ca investitorii să vină, cel mai bine ar fi să se facă „reforme legislative, în justiţie, promise în 2007 la aderarea României la UE", scrie, pe Twitter, diplomatul olandez.

Totodată, Matthijs van Bonzel notează că ministrul Andrei Gerea i-a invitat pe investitorii străini să investească în companii deţinute de stat, unde „stadiul reformelor e întârziat”, informează Mediafax.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, l-a primit, luni, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel, ocazie cu care „cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, apreciind nivelul schimburilor comerciale ca fiind unul foarte ridicat, de natură să încurajeze şi alte proiecte viitoare comune”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Andrei Gerea i-a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investiţii la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, „adresând cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitaţie la convorbiri pe acest subiect”, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Gerea a transmis ambasadorului Olandei „o listă a companiilor din portofoliul ministerului aflate în proces de privatizare şi atragere de investiţii, asigurându-l de deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborări”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri