CNAS: Numirea lui Duţă, „gafă a administraţiei prezidenţiale”, „specifică organizaţiilor mafiote”

Data publicării:
lucian duta presedintele CNAS - mfax

„Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, se arată într-un comunicat al CNAS, citat de Mediafax.

Conducerea Casei apreciază, în acelaşi context, că Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi „dinamizeze” activitatea la CNAS în timpul mandatului său.

„Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare”, arată CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, această instituţie nu este implicată în niciun scandal, personalul îşi respectă atribuţiile din fişa postului, procedurile de achiziţie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

„Prin această numire nu se doreşte decât scandal şi diversiune instituţională. Conducerea CNAS îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp, dubioase”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Contactat de Mediafax, Lucian Duţă a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

„Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Lucian Duţă, pentru Mediafax.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Lucian Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Dua Lipa și iubitul ei, Callum Turner, fotografiați pe străzile din New York. Cei doi nu-și pot ține mâinile...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...