Opt persoane au primit îngrijiri medicale, după ce două tramvaie din Iași s-au ciocnit

Data publicării:
accident tramvaie iasi

Puţin după ora 14:00 s-a dat alarma în centrul oraşului. Două tramvaie, care transportau zeci de călători, s-au ciocnit, iar pasagerii au căzut unii peste alţii. Opt au fost răniţi.

Era lumea panicată. S-au spart geamuri. Era foarte mult praf, scaune rupte”, a spus una dintre victime.

A rămas fără frâne tramvaiul acesta şi a început să coboare cu viteză la vale. M-am accidentat şi eu la mână, genunchi şi gleznă”, a spus o altă victimă.

Mai mulţi prezintă traumatisme la nivelul membrelor, la nivel toracic cât şi cranio-cerebral. Sunt cu toţii conştienţi, stabili hemodinamic”, a declarat conf.dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalul Sf. Spiridon.

Vatmanul tramvaiului care a provocat accidentul susţine că sistemul de frânare s-a defectat şi nu a putut face nimic ca să evite impactul. Atât poliţiştii, cât şi reprezentanţii Regiei de Transport iau în calcul şi o eroare umană.

Am rămas fără frâne. Atunci am încercat să-l frânez, să schimb sensul de mers. Tramvaiul din spate era staţionat. Şi era bine că era staţionat că nu ştiu unde mă duceam”, a povestit Petru Coca, vatman.

Vom analiza şi vom vedea exact, reviziile ce cum s-a făcut”, a spus Cristian Stoica, director tehnic al RATP Iaşi.

Traficul în zonă a fost blocat mai bine de o oră. Ambele tramvaie au fost ridicate şi duse în depou. Vor fi expertizate pentru a se stabili ce anume a provocat accidentul.


Din primele informații reiese că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare al unui tramvai care se îndrepta spre zona centrală. Acesta trebuia să parcurgă o pantă și a rămas fără frâne chiar la capătul acesteia.

Vatmanul din celălalt tramvai a anticipat ce urma să se întâmple și i-a sfătuit pe călători să se îndrepte către capătul tramvaiului. Cu toate acestea, nouă persoane au ajuns la spital cu răni ușoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri