Legea eutanasierii, contestată în stradă la Iași

Data publicării:
protest iasi caini

Oamenii s-au adunat în Piața Unirii din Iași și protestează împotriva legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân dacă aceștia nu sunt revendicați sau adoptați într-un termen de 14 zile.

Reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și iubitori de animale au venit cu pancarte și cu propriii câini pentru a încerca să sensibilizeze opinia publică.

Ei spun că eutanasierea nu este soluția pentru a scăpa de problema câinilor maidanezi de pe străzi, ei susținând sterilizarea și adopția câinilor și cer autorităților din Iași să realizeze un recensământ al tuturor câinilor din municipiu.

Se estimează că în oraș sunt aproximativ 4.000 de câini, în condițiile în care există un singur padoc, în comuna Miroslava, însă aici nu pot fi adăpostiți decât 300 de maidanezi și este mai mult un padoc de tranzit: câinii sunt aduși aici, sterilizați și trimiși înapoi pe străzi.

În Iași se adoptă în medie trei câini comunitari pe zi, iar autorițăile au spus că vor crea o platformă online care să sprijine adopțiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri