Un bărbat și-a dat foc în fața tribunalului din Manhattan unde se desfășoară procesul lui Donald Trump în dosarul Stormy Daniels

Data actualizării: Data publicării:
ambulanță new york
Încă nu sunt cunoscute motivele pentru care bărbatul a făcut acest gest. Foto: Profimedia Images

Un bărbat și-a dat foc, vineri, dintr-un motiv necunoscut, în fața tribunalului din Manhattan, în orașul New York, acolo unde are loc procesul lui Donald Trump în dosarul Stormy Daniels, relatează Reuters.

„Un bărbat şi-a dat foc în faţa tribunalului. Colectăm informaţii de la faţa locului”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din New York.

Într-o înregistrare postată pe reţelele sociale, se vede victima, cu ambele mâini în spatele capului, în flăcări, spre care aleargă poliţişti care par neputincioşi. La un moment dat, bărbatul a căzut la pământ iar un polițist încearcă să-l stingă cu ajutorul unui stingător. Faptele s-au petrecut în jurul orei locale 13:30, în faţa echipelor de presă desfăşurate în stradă pentru a oferi publicului detalii despre proces.

La tribunalul din Manhattan, New York, a fost finalizată componenţa juriului de 12 persoane şi şase supleanţi în procesul în care Donald Trump este acuzat de plăţi destinate să cumpere tăcerea unei foste actriţe de filme pentru adulţi, primul proces penal deschis împotriva unui fost preşedinte al Statelor Unite.

Trump este vizat de 34 capete de acuzare privitoare la falsificări de documente contabile ale companiei sale imobiliare, Trump Organization, implicându-l şi pe fostul său avocat, Michael Cohen, ce ar fi avut drept scop să ascundă plata a 130.000 de dolari către Stormy Daniels.

Trump, care a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare, riscă o pedeapsă maximă de 4 ani de închisoare dacă va fi condamnat. Potrivit tribunalului, procesul ar putea dura până la opt săptămâni după ce se încheie selectarea juraţilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri