Percheziții în Capitală. DNA face cercetări într-un nou dosar deschis după dispariția lui Codruț Marta

Data publicării:
dna-9

Procurorii anticorupție au preluat ancheta legată de dispariția lui Codruț Marta și au descoperit că dispariția ar avea legătură cu infracțiuni de natură economică, inclusiv evaziune fiscală, dar și trafic de influență.

Au fost vizate şi imobile ale lui Maricel Păcuraru, fratelui lui Elan Schwartzenberg şi o apropiată a acestuia, Monica Hoffman, într-un caz de trafic de influenţă şi spălare de bani de peste un milion de euro. Aceştia, dar şi alte persoane urmează să fie audiate la DNA.

Una dintre locuinţele percheziţionate de procurori este cea a fratelui fostului patron media Elan Schwartzenberg.

În acest caz sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani în legătură cu activitatea Realitatea Media, au precizat surse pentru Mediafax.

Potrivit6 DNA, au fost emise mandate de aducere pentru 16 persoane fizice care urmează a fi audiate de procurori.

Dat în urmărire internațională

Codruţ Alexandru Marta, a fost dat în urmărire internaţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai anul trecut, de nevasta acestuia, care a precizat că ultima dată bărbatul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

În 28 mai, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta.

În 29 mai, Elan Schwartzenberg declara că este prieten de aproape zece ani cu Codruţ Marta şi că „nu crede o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui”, omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre „TVA-uri sau afaceri oneroase”.

În iulie anul trecut, procurorii DIICOT au anunțat că le-au reţinut azi pe Andreea Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Blejnar (fost președinte ANAF) şi pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pentru constituire de grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet a lui Sorin Blejnar, a fost chemată pentru audiere de procurorii DIICOT într-un caz de proxenetism, fiind acuzată de racolare de persoane cu o situaţie materială bună cărora le-ar fi facilitat întâlniri amoroase cu fete în România, dar şi în Monaco, Elveţia, Italia. DIICOT le reținuse pe cele două surori au fost reţinute, pentru 24 de ore, după care au fost trimise în arest preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri