Sute de români din SUA i-au scris lui John Kerry să sprijine statul de drept în România

Data publicării:
victoria nuland mediafax-1

 

Asistentul secretarului de stat vine în România la 10 ianuarie. Este pentru a doua oară în ultimul an și jumătate când SUA trimit un diplomat cu rang înalt în România pentru discuții pe această temă.

Inițiativa scrisorii i-a aparținut unui grup de români americani „preocupați de ceea ce se întâmplă în România” și este susținută de zeci de organizații și ziare românești din SUA, potrivit unui comunicat.

Românii i-au cerut secretarului de stat american să exercite presiuni asupra politicienilor români „pentru a respecta separarea puterilor în stat, statul de drept și independența justiției”.

Inițiativa este deschisă românilor din toate colțurile lumii, oricărui român „preocupat și revoltat de corupția din țară”, spun inițiatorii. 

Semnăturile de sprijinire a inițiativei se strâng la adresa http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro.

„Ținând cont de climatul politic actual, vizita subsecretarului american Victoria Nuland se anunță extrem de interesantă. În calitate de români care trăim pe continentul nord-american și urmărim cu atenție și interes ce se întâmplă din punct de vedere politic la București am considerat necesară această luare de poziție, dorind astfel să transmitem un mesaj de protest și totodată de suport din partea comunității românești”, a spus Marian Petruța, președinte North American Romanian Press Association (NARPA).

„Ne-am dori (...) să avem peste 1.000 de semnaturi strânse online. Am arăta în felul acesta că în doar câteva ore s-au găsit cel puțin 1.000 de români in jurul lumii care să ia atitudine împotriva corupției din țară", a spus Pr. Chris Terhes, președinte Romanian Greek-Catholic Association.  




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri