VIDEO. Operaţiune de salvare a unei familii cu trei copii din Galaţi  

Data publicării:
pechea-1

La circa 3-4 km de șoseaua principală era o familie de opt persoane care nu a putut ieși din casă azi noapte. Când a venit viitura și-au suit copiii pe acoperiș. Au sunat la autorități de nenumărate ori, în cele din urmă acestea au venit.

Au acționat 10 militari, împreună cu autoritățile locale.

Copiii au stat ore întregi pe acoperișul bucătăriei improvozate. Autoritățile au spus că ar fi încercat să contacteze familia în cursul nopții, pentru a scoate oamenii când apele au început să crească, dar familia nu ar fi vrut să plece, localnicilor le era teamă să treacă prin ape cu copiii în spate.

Oamenii au aflat depre prăpăd când apele deja erau în curte, nu au fost anunțați că există atenționare de vreme rea, au văzut că ploua puternic, dar nu se așteptau ca nivelul apei să crească atât de rapid.  

Nouă persoane au murit şi peste 700 de case au fost inundate, după o ploaie de câteva ore în nord-vestul județului Galați. Primarii invocă faptul că au primit târziu avertizările meteorologilor privind cantitățile mari de apă. ANM a explicat că nu poate afla mai devreme de jumătate de oră de dezvoltarea unui nor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri