Grecia: Televiziunea şi radioul de stat emit pe internet şi pe frecvenţe închiriate de la Partidul Comunist

Data publicării:
tvGrecia

Guvernul grec a tăiat emisia postului public de televiziune la miezul nopţii, în timpul unei emisiuni în direct. Au urmat câteva secunde în care ziariştii şi invitaţii aflaţi în platou şi-au luat rămas bun, după care semnalul a fost tăiat.

Simos Kedikoglou, purtător de cuvânt al Guvernului de la Atena, a încercat să explice măsura: „Nu exista o altă soluţie: în ultimele luni, televiziunea de stat nu difuza ştiri. Jurnaliştii făceau grevă fiindcă doreau un statut special, fără să le pese de ce se întâmplă în sectorul public.

De cealaltă parte, liderul sindicatului ERT, Panayiotis Kalfayanis, atacă brutal executivul: „Avem un guvern care seamănă mai degrabă cu regimul Ceauşescu din România, decât cu un guvern ales de popor.

Decizia guvernului de la Atena nu este susţinută de o parte a partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, care au anunţat că nu vor susţine măsura la vot în Parlament, vot care trebuie să aibă loc în următoarele trei luni.

În timp ce Uniunea Televiziunilor de Stat din Europa a cerut executivului elen să revină asupra deciziei, Comisia Europeană a preferat să adopte un ton neutru. „Comisia Europeană nu le poate spune statelor membre cum să-şi organizeze serviciul public de radiodifuziune, dar dorim să reliefăm rolul acestor servicii în privinţa valorilor europene”, a spus Olivier Bailly, purtător de cuvânt al Uniunii Europene.

Potrivit presei elene, televiziunea şi radioul de stat îşi vor relua emisia, dar cu jumătate din cei 2700 de angajaţi câţi are în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri