Premierul spaniol respinge acuzațiile de corupție și exclude demisia

Data publicării:
03022013 20rajoy-47391

Premierul Spaniei a apărut în faţa colegilor de partid şi a presei ca să-şi susţină nevinovăţia.

„Niciodată, repet, niciodată nu am primit sau nu am împărţit bani negri, nici în acest partid, nici în altă parte. Niciodată”, a declarat premierul.

Au fost primele explicaţii date de Mariano Rajoy în scandalul de corupţie în care este implicat. Totul a început după ce cotidianul El Pais a publicat un registru despre care se bănuieşte a fi contabilitatea ascunsă a Partidului Popular, ţinută de fostul trezorier Louis Barcenas. Premierul spaniol a precizat, oricum, că exclude demisia.

„Dacă o persoană crede că prin hărţuirea mea mă voi retrage, că aş putea renunţa la puterea pe care mi-au acordat-o oamenii, ei bine, atunci le spun că se înşală”, a subliniat el.

În timp ce Mariano Rajoy vorbea în faţa membrilor Partidului Popular, în faţa sediului s-au adunat sute de oameni care îl acuzau de hoţie şi îi cereau demisia.

Fostul trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas, este anchetat pentru deţinerea ilicită a 25 de milioane de euro în conturi din Elveţia. Dacă nu reuşeşte să justifice provenienţa sumei, el ar putea fi pus sub acuzare pentru spălare de bani.

Rămâne de văzut cum va ieşi Partidul Popular din acest scandal imens, care, cel puţin în presa din Spania,ocupă primele pagini în ultimele zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri