Video mapping 3D şi experienţe inedite oferite de Digi la Noaptea Muzeelor

Data publicării:
Program Digi Noaptea Muzeelor 2

„Ne bucurăm că suntem şi anul acesta implicaţi în evenimentul cultural Noaptea Muzeelor, eveniment care se identifică cu valorile celor trei canale de filme documentare. Le-am pregătit vizitatorilor o proiecţie 3D spectaculoasă, dar şi o serie de documentare de interes pentru toate vârstele. Ne dorim să avem alături de noi cât mai multi oameni interesaţi de artă, cultură, civilizaţie şi istorie. Promitem că vizitatorii vor pleca acasă cu o experienţă de neuitat, dar şi cu informaţii noi şi utile”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, manager Digi World, Digi Animal World, Digi Life.

Digi Animal World va prezenta pe faţada clădirii Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” începând cu ora 22:00, o proiecţie inedită 3D, ce îi va pune pe vizitatori faţă în faţă cu animalele sălbatice care trăiesc în locuri neexplorate şi care au comportamente nemaivăzute.

Tot la Muzeul „Antipa”, în sala Multimedia, vizitatorii vor putea urmări de la ora 20:00, documentarul „Fără pungă, vă rog!” care oferă o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu şi de sănătate ce iau naştere din depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic.

Digi Animal World va fi prezent şi la Ferma Animalelor unde îi aşteaptă pe copii şi pe părinţi cu proiecții distractive și educative care aduc la viață magia deșertului Kalahari și a animalelor prezentate în habitatele lor naturale. Proiecţiile pot fi vizionate în intervalul 19:00 – 23:30 în foişorul şi în gradina Fermei Animalelor.

Digi World îi aşteaptă pe vizitatori la Muzeul Naţional al Ţăranului Român cu o serie de filme documentare. De la ora 21:00 va rula “Pompei, misterul statuilor de piatră”, un documentar emoţionant despre conservarea nemaintâlnită a victimelor erupţiei vulcanului Vezuviu.

Istoria culturii banilor va putea fi urmărită de la ora 22:00, prezentată în „Scoici, monede şi hârtii, o istorie a banilor”, iar de la ora 00:00, în curtea interioară a muzeului, va putea fi urmărit filmul documentar „Noua Europă a lui Michael Palin”.

Digi Life îşi asteaptă vizitatorii şi la Muzeul Naţional de Artă al României care va dedica ediţia din acest an, Anului Brâncoveanu, prin deschiderea în nocturnă a Galeriei de Artă Veche Românească. De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate, marcate printr-o signalectică aparte, compun un traseu care oferă informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române.

Începând cu ora 21:00, vizitatorii pot urmări, în curtea muzeului, filmul documentar „Maiestria hârtiei”, care prezintă artişti geniali, matematicieni şi oameni de ştiinţă care reinventează tradiţiile japoneze ale împăturirii hârtiei.

De la ora 22:00, va fi proiectat „Interviuri cu artişti”, un documentar despre gânduri, provocări, pasiuni şi bucurii ce stau la baza creaţiei.

Intrarea este gratuită, iar programul complet şi orarul de vizitare pot fi consultate pe noapteamuzeelor.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri