Creșele din Iași, supraaglomerate și fără personal

Data publicării:
crese aglomerate

La creşa numărul 6 din Iaşi în cele două grupe sunt înscrişi 63 de copii, cu un sfert mai mult decât capacitatea unității. Angajații au făcut însă eforturi ca să-i înghesuie pe toți. „Fiindcă spaţiul dormitorului este de 36 de metri pătrați, fiind insuficient pentru 25 de copii prezenţi, atunci am aşezat pătuţurile în aşa fel încât să încapă toţi copiii la somn,” a explicat Viorica Vasilache, asistentă șefă.  

Tot aici se simte cel mai tare şi lipsa personalului. O singură angajată trebuie să se ocupe de o grupă de 30 de copii. Aşa se facă că o angajată care lucrează de 30 de ani ca femeie de serviciu este mai nou responsabilă şi de îngrijirea copiilor. Munceşte cât pentru doi oameni pe un salariu de doar 750 de lei.

Şi celelalte angajate se plâng de volumul mare de muncă şi de salarizarea precară. În ultimii doi ani s-au mai făcut angajări, dar noile asistente şi infirmiere nu au rezistat să muncească în aceste condiţii. „Vor să aibă loc de muncă, dar când văd condiţiile şi responsabilitatea ca să fii o singură infirmieră la 20-25 de copii vă daţi seama că se aşteaptă şi ea să fie cu un salariu mai bun, mai mare,” a spus Mihai Grigoriu, cotabilului Direcției de Creșe Iași.

Conducerea Direcţiei de Creşe spune că singurul lucru pe care îl poate face este să solicite o deblocare a posturilor.„O să băgăm în Consiliul Local, o să facem deci o situaţie pe care vedeţi că o avem aici, exactă, o să băgăm în Consiliul Local şi sperăm să ni se aprobe măcar posturile unice,” a mai spus Mihai Grigoriu. 

În total, la cele 11 creşe de stat din Iaşi ar trebui să fie 230 de angajaţi şi 720 de copii. În realitate, sunt c

u 70 de angajaţi mai puţin şi cu 200 de copii mai mulţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri