Iarna ne ia iar prin surprindere? În vestul țării, licitațiile pentru deszăpezire nu au fost încheiate

Data publicării:
deszapezire

Situația dramatică de anul trecut se poate repeta şi în acestă iarnă în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți. Nicio firmă nu a câștigat contractul pentru deszăpezire, în valoare de 32 de milioane de euro, deşi licitația a început încă din vară.

Dac[ în Timișoara există două firme responsabile să îndepărtezele efectele iernii, odată ieșiți din oraș, șoferilor le va fi imposibil să ajungă în Ungaria sau Serbia, asta pentru că cele trei drumuri naționale care leagă Timișul de țările învecinate nu beneficiază în această iarnă de deszăpezire. 


În total, pe lângă cele cinci drumuri extrem de circulate din județul Timiș, alte 17 șosele din județele învecinate nu vor fi curățate de zăpadă și gheață.

CNADNR precizează: "Licitația deschisă pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2013-2015 pentru Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți a fost prelungită în conformitate cu prevederile legale. Acest lucru a fost necesar pentru soluționarea tuturor clarificărilor cerute de agenții economici."

Practic, firmele interesate să obțină cele 32 de milioane de euro au cerut atât de multe detalii despre contract încât au blocat activitatea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Situația îi revoltă pe edili, dar și pe șoferi. ”Există de la nivelul Guvernului asigurați bani pentru pregătirea deszăpezirilor pentru iarnă. Trebuia să fie în rutina instituției, ca prezența la servici în fiecare zi, tot așa și prezența utilajelor care trebuie să fie pregătite pentru deszăpezire”, ne-a declarat Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Șoferii afirmă: ”Ar trebui să se facă contracte de dinainte, să se pregătească din timp”, ”Cred că iar ne va prinde nepregătiți, ca an de an, se alocă milioane de euro și autoritățile ar trebui să își facă treaba”, ”E de rău, mai ales că acum au anunțat și o iarnă foarte grea”.

Deocamdată doar pentru lotul de autostradă dintre Timișoara și Arad s-a încheiat un contract de deszăpezire.

Reporter: Gerhald Ernst
Operator: Cosmin Pîrlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri