Hubert Thuma: ILFOV - un județ în care merită să trăiești, să locuiești, să investești

Data publicării:
IF-H Articol susținut de PNL Ilfov

Alegerile din 27 septembrie au o miză extraordinară pentru Ilfov - un județ cu un ritm accelerat de dezvoltare, cu un potențial extraordinar în ceea ce privește creșterea calității vieții. Aceste alegeri sunt despre șansa de a face Ilfovul unul dintre cele mai bune locuri din țară unde să crești, să te dezvolți și unde să faci planuri îndrăznețe pentru viitor. Acum, avem şansa unui pas înainte, cu o singură echipă de profesioniști, cu sprijinul unui guvern liberal, cu un președinte liberal și o echipă care deschide Ilfovul și care face ca lucrurile să se întâmple.

Este esențial să avem o singură echipă, mai ales în contextul actual! Județul Ilfov a suferit mult în ultimii 10 ani. Dezvoltarea și modernizarea sa au fost încetinite, în unele cazuri chiar blocate, de guvernări pesediste care au gestionat resursele publice după criterii exclusiv politice. PSD a direcționat banii doar către judeţele unde avea majoritatea primarilor, iar edilii din Bucureşti au tratat Ilfovul ca pe o periferie. Primarii din Ilfov au reușit să aducă fonduri europene, mult peste media României, dar chiar și așa ritmul actual nu este suficient!

Dar am mai multe argumente pentru care cred că ilfovenii trebuie să fie optimiști.

Cred că România a depășit etapa promisiunilor electorale. Un candidat trebuie să vorbească despre viziune și despre planul său de implementare. Trebuie să vorbim în termeni realisti, așa cum face fiecare antreprenor sau fiecare familie atunci când își planifică resursele.

Votul este responsabilitatea fiecăruia dintre noi pentru ziua de mâine, pentru un viitor pe care ni-l dorim. Dacă asta nu vă mobilizează să ieșiți duminică la vot, eu vă pot oferi cel puțin opt motive pentru care să o faceți:

  1. Dacă vorbim despre trafic: putem crea fantezii despre o autostradă suspendată care să străbată Bucureștiul, ceea ce e o utopie. Sau putem vorbi despre un pod peste Centură la Popești Leordeni, ceea ce este fezabil. Evident că îmi doresc o centură fluentă cu suficiente benzi pe sens, lucru pe care nu-l poate face Consiliul Județean de unul singur. Șansa acestui proiect este parteneriatul între guvernul liberal și Consiliul Județean.

  1. Oamenii sunt resursa cea mai de preț a județului nostru. Și, pentru că Ilfovul nu are o dezvoltare economică uniformă, obiectivul nostru este acela de a investi în creșterea economiei locale din toate zonele județului, pentru a genera noi locuri de muncă. În felul acesta, ilfovenii își vor putea găsi un loc de muncă mai aproape de casă. Iar localitățile vor putea beneficia de venituri mai mari.

  1. Județul nostru are cea mai mare creștere demografică, pentru că s-a construit foarte mult în ultimii ani, iar în Ilfov au venit peste 100.000 de tineri. Din păcate, acest proces nu a fost susținut prin asigurarea infrastructurii de bază: apă, canal, gaze, asfalt, iluminat. Vom accelera procesele începute și vom recupera deficitul de infrastructură edilitară. În felul acesta vom elimina și riscurile naturale care amenință din ce în ce mai mult gospodăriile oamenilor.

  1. Educația stă la baza oricărei societăți sănătoase. Trebuie să accelerăm ritmul investițiilor în educație. Și aici vorbesc despre școli bine echipate, o infrastructură educațională modernă, profesori pregătiți continuu și un sistem integrat de transport gratuit al elevilor.

  2. Ambiția noastră este ca Ilfovul să aibă grijă de mediul înconjurător. În acest fel vom asigura calitatea vieții sănătoase, vom face județul și mai atractiv pentru turism și pentru locuit.

  1. Părinții și bunicii noștri merită o viață în siguranță, cu mai puține griji și cu certitudinea faptului că vor fi bine îngrijiți. De aceea, un punct important din viziunea mea îl reprezintă normalitatea unor servicii publice în raport cu seniorii. Mă refer la servicii de asistență socială, de ordine publică sau la spațiile de agrement destinate lor.

  1. Există două aspecte la care nu fac rabat: curățenia și animalele. Am locuit 11 ani în Viena, 2 în Germania și unul în Polonia. Nicăieri nu am văzut pe partea dreaptă a drumului animale abandonate care căutau hrană în gunoaie. Îmi doresc sa fie si în Ilfov ca-n Occident: curățenie, grijă pentru animale și centre specializate pentru îngrijirea animalelor abandonate.

  1. Suntem un județ atipic pentru România. Și pentru asta e nevoie de o administrație modernă, complet digitală, și de un aparat administrativ profesionist, eficient în raport cu nevoile cetățenilor.

Alegerile locale din acest an pot fi cu adevărat istorice pentru Ilfov: primarii ilfoveni și Consiliul Județean pot face echipă bună cu o nouă administrație a Bucureștiului și cu un guvern liberal decis să sprijine proiectele pe care cetățenii le așteaptă. Dialogul, colaborarea și viziunea integrată de dezvoltare în care Ilfovul și Bucureștiul lucrează împreună, având în guvernul liberal un partener, nu un adversar, reprezintă garanția unor politici publice coerente, a unei creșteri sustenabile de care să beneficieze toate comunitățile locale, a accelerării proiectelor și a finalizării lor la termenele asumate.

Aceste alegeri sunt mai importante decât oricând.

Vrem să construim pentru comunitatea din care facem parte o viață mai bună și suntem convinși de faptul că putem avea aici, în țară, în județul nostru, o viață la standardele europene.

După 10 ani, avem sprijinul unui Guvern liberal, care este în parteneriat cu un președinte liberal. Eu vin cu o experienta a muncii în Occident, cu energia unor oameni care au demonstrat în comunitățile lor că se poate. Avem nevoie de o atitudine constructivă din partea tuturor pentru a duce Ilfovul la un nivel superior.

Pe 27 septembrie mă bazez pe voința tinerilor, pe oamenii muncitori și activi, pe experiența seniorilor noștri. Mă bazez pe toți cei care susțin, împreuna cu echipa PNL, că putem transforma Ilfovul într-un județ în care merită să trăiești, să locuiești, să investești.

Acesta este Ilfovul în care se poate!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri