Raed Arafat, despre scenariul de nedorit la secțiile de vot: „Forțele de ordine vor fi acolo și nu le vor permite să intre fără mască!”

Data actualizării: Data publicării:
protestatar cu o masca metalica pe fata pentru a demonstra ideea de botnita
Protestatar care nu este de acord cu portul măștii sanitare Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat se teme că la alegerile locale de duminică vor exista persoane care vor încerca să intre fără mască în secția de vot și vor reclama că nu le este respectat dreptul la vot, dacă nu le va fi permis accesul. Șeful DSU avertizează că forțele de ordine au instrucțiuni clare în acest sens și a explicat de ce nerespectarea acestei reguli nu constituie o limitare a drepturilor.

„La secțiile de vot, ce n-aș dori să văd - și sper să nu vedem acest lucru - sunt oamenii care vor veni și o să insiste să intre fără mască și e clar că forțele de ordine care sunt acolo nu le vor permite să intre fără mască. Sau mască purtată sub nas sau sub bărbie sau să intre în secție cu mască, după care să o scoată acolo ca să arate că el sau ea nu poartă mască. Cred că aici avem un risc și sunt convins că vor lua măsuri, pentru că indicațiile sunt foarte clare: președinții secțiilor de votare și cei care păzesc secțiile de votare nu vor permite acest lucru”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.

El a explicat că în fiecare secție de vot vor fi măști care se dau celor care intră și nu au mască proprie. „Deci nu există scuză că dacă am venit fără mască înseamnă că nu mă lasă să votez. Ai mască acolo să iei, ca să votezi și poți vota fără nicio problemă”, a arătat secretarul de stat.

El a explicat de ce interzicerea accesului în secțiile de vot pentru cei care nu vor să poarte mască nu reprezintă o încălcare a drepturilor de alegător: „Cei care spun că le limităm drepturile trebuie să înțeleagă următorul lucru: așa cum intri la secția de vot și nu poți vota fără carte de identitate - asta e o condiționare, trebuie să ai cartea de identitate ca să votezi - așa trebuie să ai mască și să te dezinfectezi pe mâini ca să intri în secția de vot. Dreptul tău la vot este garantat, poți să votezi. Respecți regulile, asta este ideea. Respectând regulile, îi respecți și pe ceilalți”, a spus Raed Arafat.

În opinia sa, marea majoritate a populației vrea respectarea regulilor, iar cei care vor să voteze vor să voteze în siguranță. „Dacă respectăm regulile, avem risc minim. Risc zero nu există”, a menționat șeful DSU.

În final, Raed Arafat a adresat un apel celor care nu sunt de acord cu portul măștii: „Eu sper ca lumea să respecte regulile și mai ales aici mă adresez celor care au făcut tot posibilul să încerce să-i convingă pe ceilalți să nu poarte mască, să nu respecte regulile. Măcar în ziua asta, dacă vor să voteze, să-i respecte pe ceilalți și să poarte masca pe durata asta în care așteaptă și intră în secția de vot până ies din secția de vot”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri