Ciucă, despre ședința coaliţiei: Azi finalizăm toate aspectele care ţin de Capitală

Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI 2024 - PARLAMENT - DECLARATII - 21 FEB 2024
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare, vor fi finalizate toate aspectele care ţin de candidaţii la alegerile locale pentru Bucureşti.

„Rostul coaliţiei de astăzi este să finalizăm toate aspectele care ţin de Capitală şi, desigur, elementele de detaliu care trebuie pornite, pentru că timpul este destul de scurt”, a declarat Nicolae Ciucă luni, la sediul central al PNL, potrivit Agerpres.

El a adăugat că tot în şedinţa de luni a coaliţiei se va stabili şi data lansării candidaţilor, inclusiv a candidatului comun pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

Întrebat când se va face înregistrarea alianţei PNL-PSD la Autoritatea Electorală Permanentă, liderul PNL a precizat că termenul este 10 aprilie. 

„Dacă nu mă înşel, până pe data de 10 ar trebui să finalizăm, dacă tot procesul e gata, poate chiar mai repede”, a mai spus Ciucă. 

Ciucă, deranjat de traseism

Întrebat dacă este deranjat de traseismul primarilor şi plecarea lor de la PNL la PSD, Ciucă a răspuns: „Pentru mine, personal, chestiunea aceasta este deranjantă. Nu sunt de acord cu astfel de abordare pentru că ne ducem către oamenii din fiecare localitate, ştim că acolo este ales omul, nu partidul şi fluctuaţia aceasta, incertitudinea faţă de familia politică spre care se va orienta sau nu primarul creează bulversare”.

Nicolae Ciucă a afirmat că s-a discutat despre un pact între PSD şi PNL care să stabilească faptul că cele două partide nu îşi mai iau primarii unul altuia.

„Am mai încercat chestiunea aceasta, am discutat-o, chiar domnul preşedinte Flutur a venit cu această insistenţă. Din păcate, oamenii sunt cum sunt, mă refer la primari. De altfel, nu trebuie să generalizăm, doar unii dintre ei au această abordare şi efectiv nu îi înţeleg”, a spus el.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri