Nicuşor Dan: Lupta pentru Capitală s-a polarizat între mine și Piedone. Oricine intră acum în campanie are un handicap grav

Data actualizării: Data publicării:
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus la Digi24 că lupta pentru Primăria Capitalei s-a polarizat între el și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, în lipsa unui candidat viabil PSD-PNL. Dacă medicul Cătălin Cîrstoiu va fi retras, va fi foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută în campania electorală.

Pentru moment eu nu am informaţia oficială că domnul Cîrstoiu este retras însă, în orice caz, această delimitare pe care au avut-o ambele partide faţă de candidatul propus în urmă cu o lună este ceva neserios. Oricine îşi dă seama cât de complicat este oraşul ăsta, cu probleme care vin din trecut, nerezolvate, lipsă de investiţii, şi este o misiune foarte grea pentru oricine, oricâte competenţe manageriale ar avea, să facă un proiect pentru Bucureşti în 7 săptămâni”, a spus Nicușor Dan.

În lipsa unui candidat viabil din partea PSD PNL, ultimele sondaje arată că lupta s-a polarizat deja între primii doi clasaţi, Cristian Popescu Piedone şi el.

Este foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie, pleacă cu un handicap foarte foarte mare”, a explicat el.

În aceste condiții, Dan a vorbit despre reticenţa potențialilor candidați din ambele partide să mai intre în cursă în acest moment.

În condiţiile în care Piedone rămâne în cursă, orice candidat PSD îşi va împărţi voturile cu el. Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere, pentru că putem să comparăm ce a făcut domnia sa în patru ani şi jumătate cu ce am făcut eu în trei ani şi jumătate”, a mai spus Nicușor Dan.

Eu cred că dacă alegerile locale nu ar fi fost suprapuse cu cele europarlamentare, ar fi fost o şansă ca coaliţia cu care am funcţionat, USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, să continue în Bucureşti, dar pentru că avem această suprapunere şi cele două partide merg împreună la europarlamentare, ar fi fost straniu ca la alegerile cele mai mediatizate, de la Capitală, să meargă separat, ba chiar în alianţe diferite”, a mai spus Nicuşor Dan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri