Piedone acuză că a fost presat să renunțe la cursa pentru Capitală. „Mi-au spus că e mai bine pentru familia mea”

Data publicării:
Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei.
Cristian Popescu Piedone. FOTO: Inquam Photos

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat duminică, la Antena 3 CNN, întrebat dacă a fost presat să nu candideze la Primăria Capitalei, că i s-a spus să se retragă din cursă „până în ultima clipă, până la lansarea oficială”. „Mi-au spus că astfel e mai bine pentru mine și pentru familia mea”, a precizat edilul. 

Cristian Popescu Piedone a spus că i s-a cerut să-și retragă candidatura la Primăria Capitalei. 

„Până în ultima clipă. Până la lansarea mea oficială mi-au spus să mă retrag din cursă, că e mai bine pentru mine. E mai bine pentru familie. Să știți că nu mă victimizez și n-am nevoie să vă spun astăzi lucrurile, dar lucrurile s-au întâmplat. Trăim în România! Şi nu numai telefoane, ci mesageri de la porumbei călători până la „știi, am auzit, se zice”. Pe mine nu mă interesează. Sunt exponentul nedreptății în România. Și nu mă victimizez că am stat un an și o lună în pușcărie degeaba pentru că a trebuit să fiu acarul Păun, să fie aruncat un nume pe scări la momentul „vreau guvernul meu”, a declarat edilul Sectorului 5. 

„Am lunetiștii pe casă”

La fel, astăzi, se vrea „candidatul meu”. (De către cine?)Vă las pe dvs. să decideți și așa am mai multe probleme. Am lunetiștii pe casă. Contoarul se duce spre finiş. Dacă mai era încă un mandat, atunci când mi s-a dat 8 ani și șase luni doar ca să zică, s-a rezolvat problema Colectiv. Și iată că și le mulțumesc încă o dată pe această cale, o justiție reală din România a constatat că fapta nu există. Și eu am spus-o de la început, pentru că am tăria și caracterul acolo unde am greșit, să recunosc greșeala și să nu mă gândesc la alta”, a mai spus primarul.

Piedone și-a anunțat duminică oficial candidatura la Primăria Capitalei. Tot el va deschide lista de candidaţi PUSL pentru alegerile europarlamentare.

„Cu siguranţă că, dacă sunt locomotivă, pe cine să pui? Pui vagonul-restaurant în faţa locomotivei? Nu. Pui locomotiva. Cu siguranţă, voi fi primul pe listă la europarlamentare. Cu siguranţă, Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare. Negocierea cu partidele «ia-mă nene şi pe mine» s-a închis”, a declarat el, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă pe 9 iunie va avea dublă candidatură, la Primăria Capitalei şi la alegerile europarlamentare.

Piedone a adăugat că, dacă „vreun nume sonor” din PUSL se va afla pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare a altui partid, „trebuie să îşi dea demisia din PUSL şi nu mai vine niciodată”.

PUSL îşi va lansa oficial candidaţii pentru europarlamentare pe data de 5 aprilie.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri