Live

Premieră politică la Constanța: Soțul, ales deputat, soția, senatoare. Cei doi au candidat pe listele AUR

Data publicării:
Susținători ai partidului AUR. Foto: Facebook / George Simion

Doi candidați, soț și soție, debutanți în viața politică pe lista AUR, au câștigat un loc de parlamentar la Camera Deputaților, respectiv Senat, după ce au candidat în aceeași circumscripție electorală - Constanța -, o premieră în politica românească, informează Agerpres.

După redistribuirea voturilor acumulate de partidele care nu au trecut pragul electoral, odată cu publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor parlamentare 2020, conform filialei județene a PNL Constanța, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a acumulat procentele necesare pentru obținerea celui de-al doilea mandat de senator.

În acest fel, Evdochia Aelenei a fost aleasă senator AUR de Constanța și a oferit, astfel, surpriza unei premiere politice de familie, în care soțul, Dănuț Aelenei, a fost și el ales deputat AUR de Constanța.

Potrivit rezultatelor finale, Partidul Naţional Liberal (PNL) a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Constanţa, obţinând cu peste 6.600 de voturi mai mult decât Partidul Social Democrat (PSD) iar AUR s-a clasat pe locul patru,  după USR, cu mai multe voturi decât Partidul Mişcarea Populară şi Pro România la un loc, formațiuni politice care nu au mai trecut pragul electoral la nivel național.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Candidații lui Simion vor salariile grase de la Bruxelles, dar își declară ura față de UE: „Nu îi dau 10 ani. Va colapsa”

O treime din candidații la europarlamentare sunt femei. Ce partide au pus cele mai multe candidate pe liste

AUR a depus listele cu candidați pentru alegerile europarlamentare. Simion: „Suntem singura formaţiune care nu a fost la guvernare”

Simion amenință cu „gesturi extreme, dar democratice” dacă nu se revine la alegeri locale în două tururi

Partenerii noștri