Live

Una dintre cele mai bătrâne ursoaice din România, liberă după 38 de ani: „Nu a pășit pe iarbă niciodată”

Data actualizării: Data publicării:
Una din cele mai bătrâne ursoaice din România, liberă după 38 de ani FOTO: Facebook/ AMP Libearty - Bear Sanctuary

Una din cele mai bătrâne ursoaice din România, în vârstă de 38 de ani, va fi, în sfârșit, liberă, după ce și-a petrecut toată viața la zoo. Va ajunge la Sanctuarul de urși de la Zărnești, a anunțat echipa AMP Libearty într-un mesaj postat pe Facebook.

Nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii”, se spune în mesajul postat pe Facebook. Acum este în drum spre spre Zărnești, unde va gusta libertatea pentru prima dată îv viața ei.

Ursoaica și-a petrecut ultimii 11 ani în parcul zoologic de la Rădăuți, într-o cușcă betonată, de 25 mp. 

„Lungul drum spre libertate a început pentru, poate cea mai bătrână ursoaica din România. Deși are peste 38 de ani, a fost până acum doar un număr de inventar!!!! Toată tinerețea și-a petrecut-o într-un spațiu inimaginabil de mic, iar ultimii 11 ani i-a trăit într-un țarc de nici 25 de metri pătrați din parcul zoologic Rădăuți doar pe beton, între gratii groase de fier.... nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii.

Cu fiecare kilometru parcurs este tot mai aproape de pădurea pe care nu a cunoscut-o niciodată! AMP Libearty îi va oferi copaci care îi vor ține umbră și unde se va putea ascunde când va vrea să stea liniștită, iarbă proaspătă care îi va fi culcuș moale pentru odihnă și prieteni urși. Revenim cu detalii!”, este mesajul AMP Libearty - Bear Sanctuary.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Cătălin Drulă îi răspunde lui Grindeanu: „Da, am primit 500 de euro de urs de la domnul George Soros”

Grindeanu spune că USR a “cărat urși prin păduri” să blocheze A1 Margina-Holdea. Despre Drulă: Nu a facut 1 km de autostradă

Imagini rare cu o familie de urși din Suceava. Cum reacţionează o ursoaică cu trei pui când vede un pădurar

Partenerii noștri